Filosofie


Historie

Productiemethode

Milieu vriendelijk

Veilig transport

Nieuws
 

Eco-urn is onderdeel van:

Bijlestaal 17
1721 PT Broek op Langendijk
The Netherlands

Tel 0031 (0)226 342909
Fax 0031 (0)226 342461
info@eco-urn.eu

 

  Home   Kontakt   Producten    

 

                                                   

 
  Productiemethode  
 

Het basismateriaal van de urn – polylactide, een extract van gemodificeerd maïszetmeel – wordt verkregen door een proces van reactieve extrusie. De oorspronkelijk moleculaire samenstelling van het beginproduct maïs wordt gemodificeerd door het toevoegen van ander natuurlijk materiaal. Met als resultaat dat de moleculaire keten wordt beschermd tegen het indringen van water. 

De urnen worden in twee delen en een los deksel geproduceerd. De beide delen van de urn worden d.m.v. een speciale lasmachine samen gevoegd. Door een lastechniek te gebruiken ipv. een lijmtechniek, wordt de urn zeer sterk. Door de injectie-spuit-techniek waarmee de urn is vervaardigd ontstaat een product dat altijd dezelfde afmetingen heeft. Hierdoor zullen de separaat vervaardigde deksels altijd passen en u verzekeren van een goede afdichting van de urn. 

Na de productie van de “naakte” urn worden de urnen op kleur gespoten en eventueel voorzien van een handgeschilderde decoratie. Alle verf, gebruikt voor de afwerking, is uiteraard van biologische aard.