Filosofie


Historie

Productiemethode

Milieu vriendelijk

Veilig transport

Nieuws
 

Eco-urn is onderdeel van:

Bijlestaal 17
1721 PT Broek op Langendijk
The Netherlands

Tel 0031 (0)226 342909
Fax 0031 (0)226 342461
info@eco-urn.eu

 

  Home   Kontakt   Producten    

 

                                                   

 
  Historie  
 

Aan het begin van deze eeuw nam de vraag naar ecologische of ‘groene’ producten in de uitvaartbranche flink toe. Zo ook in Scandinavië. In die tijd ging Jørgen Mayland, onze partner in Denemarken, op zoek naar een milieuvriendelijke urn voor die markt. Hij liet een type biologisch afbreekbare urn produceren op basis van rijst- en aardappelzetmeel. Dit bleek echter een instabiel product dat verbeterd moest worden. 

In 2006 volgde de oprichting van Ecourn ApS, met als partners Jørgen Mayland en Jan Keeman (oprichter van DFW Europe en mede-initiatiefnemer van Eco-urn Europe). Samen met andere internationale partners richtten zij zich op het ontwerpen en fabriceren van sterk verbeterde biologisch afbreekbare urnen. Deze samenwerking bracht voldoende investeringskracht voor het ontwikkelen van een innovatieve biologisch afbreekbare urn op basis van polylactide. Dit materiaal is gebaseerd op maïszetmeel. 

De verkoop van deze nieuwe biologisch afbreekbare urn wordt in Europa verricht door Eco-urn Europe (onderdeel van DFW Europe Group). De verkoop in Scandinavië, Amerika en Azië wordt verzorgd door Ecourn International in Denemarken.